ЕКОМЕН УЧИ ДЕЦАТА КАК ДА СЕ ОТНАСЯТ С ОПАСНИТЕ ОТПАДЪЦИ

На 17 юни, неделя, в Южен парк (вход откъм ул. “Козяк” – след Американското посолство) най-новият супер герой ЕкоМен ще даде началото на кампанията “Не изхвърляйте опасните отпадъци – те са вредни.” Началото на фестивала за малки и пораснали деца е от 11 ч.

Той се провежда в партньорство с Българската асоциация по рециклиране, която активно подкрепи кампанията „Да изчистим България”. Обучителните игри, състезания и викторини ще бъдат придружени от много музикални и танцови изпълнения. Присъстващите ще могат да видят и различни практични демонстрации.

Полезната информация ще бъде поднесена по много достъпен и атрактивен за децата начин – чрез специално създадения нов супер герой ЕкоМен. Всички участници в празника ще получат обучителни комикси с негово участие. Събитието ще сложи началото на конкурс, в който децата ще могат да изпращат идеите си за продължение на историята на супергероя ЕкоМен.

Конкурсът ще продължи до 24 юни, а адресът на който участниците ще могат да изпращат историите си е ecoman@nordrecycling.eu. Те ще бъдат разделени на 3 възрастови групи. Всеки победител в съответната група, написал най-добрата и поучителна история, ще спечели голямата награда – уикенд за него и родителите му в Банско