Съдът призна за виновна майка, неправилно изхвърлила боклука си

Наказание от 6 месеца условна присъда и глоба от 50 паунда получи Линзи Уеб /34 г./, след като неправомерно използва черни чували за смет, вместо позволените в системата за отпадъци – оранжеви. Присъдата произнесе Съдът в Съфолк – Великобритания, откъдето младата жена е получила призовка по подобно подозрение още през Април т.г.

Офицерите извършват ареста на 14 август 2019 г. малко преди 13.20 ч. В хода на разследването бързо става ясно, че домакинята системно не спазва, както разпореждането за цвят на торбичките, така и часовете за събиране на отпадъци, с което сериозно застрашава екологичното равновесие в общността и нарушава Закона за опазване на околната среда. Иззети записи от близки охранителни камери са основните доказателства, на които ясно се вижда как г-жа Уеб многократно нарушава установените законови правила и замърсява уличното пространство около имота си.

Вестник „Ipswish Star“ съобщава, че майката се свързва с нерегламентираното изхвърляне на 60 черни торби за боклук, в период от 22 дни.

Прокурорът Ричард Есекс коментира как се е стигнало до подобно сериозно съдебно решение:

„След въвеждането на новата система за събиране на отпадъци бяха организирани разяснителни кампании, в които беше обяснено на местните жители, откъде и как биха могли да заявят новите торби за смет, както и че последния срок за влизането им в употреба е м. Март 2019г“

Адвокатът на майката излезе с контрааргумент, заявявайки, че „жената е получила разрешение да продължи да използва черните торби, до пристигането на новите – Въпреки, че нарушават новата разпоредба, не застрашават пряко околната среда, тъй като са изхвърлени на позволените за това зони“.