Министър Емил Димитров и Джордж Кремлис откриват форум за рециклирането

БАР организира кръгла маса във вторник в София

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров и представителят на Европейската комисия Джордж Кремлис ще бъдат специални гости на кръглата маса на Българската асоциация по рециклиране на тема „Добри практитики и предизвикателства в рециклиането – Излязло от употреба електрическо и електронно оборудване  и други материали“. Събитието е във вторник в 14 ч. в София хотел Балкан, а председателят на БАР Борислав Малинов ще го открие с приветствена реч.

Министър Димитров ще се включи в първата част на форума, озаглавена  „Рециклиране в рамките на кръговата икономика“, в която встъпителна реч ще направи и г-н Джордж КРЕМЛИС от  Европейската комисия. Той ще говори също на тема  „Кръгови обществени поръчки, Кръгова икономика и рециклиране“.

Поздравителен адрес до всички участници ще има  от г-жа Ивелина ВАСИЛЕВА, председател на Комисия по околната среда и водите, Парламент на РБ.  А г-н Хосе Хорхе Диас ДЕЛ КАСТИЛО, Отдел C2. 3 Управление на отпадъците и рециклиране, Генерална дирекция по околна среда, Европейската комисия ще говори за „Новите моменти в политиката и законодателството в областта на околната среда: зелена сделка, нов План за действие за кръговата икономика, край на отпадъците“.
Във втората част на форума ще бъдат представени  добри практики за рециклиране и кръгово възлагане от България, Естония, Финландия, Гърция, Италия, Литва, Норвегия, Португалия, Португалия и Испания.