Как да рекиклираме правилно множеството отпадъци след Хелоуин

Няколко полезни съвета!

Хелоуин е всичко за обличане, забавление и бонбони – много бонбони. Но Хелоуин представя страховита реалност за съоръженията за рециклиране поради огромното количество отпадъци, които се произвеждат и често погрешно се поставят в кошчетата за рециклиране.

Около 12 500 тона костюми за Хелоуин се изпращат на сметищата всяка година. За да намалите тези отпадъци, дарете ги или ги запазете за децата. Ако мислите да изхвърлите костюма си в контейнера за рециклиране, запознайте се какво от него може да хвърлите. Обикновено около 30 процента от това, което влиза в контейнери за рециклиране на домакинствата днес, не трябва да бъде там.

Както при всеки празник, Хелоуин непременно ще доведе до излишни отпадъци и може да има объркване какво да правим с тях.

Ето някои трикове и удоволствия, които да помогнат да направите вашите усилия за рециклиране на Хелоуин успешни.

  • Не поставяйте опаковки за бонбони във вашия кош за рециклиране. Неотдавнашно проучване на Republic Services разкри, че около 24 % от хората смятат, че опаковките на бонбони могат да се рециклират. Не. Те често са хартия с покритие, която не може да бъде преработена в нова хартия. Освен това опаковките обикновено са малки и във вашия кош за рециклиране никога не трябва да се поставят материали, по-малки от кредитната карта. Положителната страна е, че неразопакованите бонбони могат да се изхвърлят заедно с органичните отпадъци.
  • Не разкъсвайте костюмите. Платнените костюми, както пластмасовите и латексни маски не могат да бъдат рециклирани. Това са страхотни предмети, които да запазите за бъдещ Хелоуин или да дарите.
  • Компостирайте вашия тиквен фенер. Въпреки че тиквите никога не влизат във вашия кош за рециклиране, те могат да бъдат изхвърлени във вашия контейнер за органични или дворни отпадъци.
  • Изберете най-доброто от партито. След вашето парти за Хелоуин отделете боклука от добрите рециклируеми като пластмасови чаши и бутилки, кутии за сода и картон. Уверете се, че тези предмети са празни, чисти и сухи, преди да влязат във вашия контейнер за рециклиране.
  • Декоративните струнни светлини са чудесни за създаване на идеалната празнична сцена; те обаче не трябва да влизат във вашето рециклиране. Те могат да се заплитат в оборудване за сортиране в съоръжението за рециклиране. Най-добре е да изхвърляте каквото и да било с кабел или батерия безопасно чрез програма за рециклиране на електронни отпадъци.