Българска асоциация по рециклиране взе участие в първото международно изложение за кръгова икономика, енергетика и строителство “Forward Green 2023“

Българска асоциация по рециклиране участва в първото международно изложение за кръгова икономика, енергетика и строителство „Forward Green 2023“, което се проведе от 8 до 10 юни в гр. Солун, Гърция. Асоциацията беше част от изложителите на националният щанд на България. Изложението събра на едно място над 100 изложители от различни държави.

Пред официалните гости на събитието председателят на Управителния Съвет на Българска асоциация по рециклиране Борислав Малинов представи ключовата роля на Асоциацията за справяне с предизвикателствата, пред които рециклиращия сектор е изправен в ежедневните си дейности както й ползите, от рециклирането за околната среда и обществото.

Събитието беше открито от президентът на „TEF-HELEXPO“ Тасос Цикас. Той заяви, че целта на „Forward Green 2023“ е да се постави рамката и основата на темата за кръговата икономика и да се подчертае нейното важно значение за всички страни в региона и не само. „Forward Green 2023“ събра на едно място представители и експерти от правителствения и неправителствения сектор на България, Гърция, Югоизточна, Централна и Северна Европа, както и Азия и Америка. В рамките на тридневния международен форум се проведоха дискусии за обмяна на опит, както и за стартиране на съвместни партньорства.

В програма бяха включени дискусии, свързани с инвестициите в кръговата икономика в региона на Югоизточна Европа, управлението на отпадъците, „зелено“ финансиране, енергийната трансформация, „зелен“ транспорт, „синя“ икономика и др.